Мешканці Оболоні провели флешмоб на захист комунального кінотеатру «Братислава»

В межах громадської кампанії «Врятувати Братиславу» на Оболоні відбувся флешмоб у якому взяли участь місцеві активісти, лідери громадських організацій, представники місцевого самоврядування, ЗМІ та просто небайдужі мешканці району. За словами організаторів акції головною її метою було привернення суспільної уваги до загрози знищення однієї з «візитівок» району – комунального кінотеатру «Братислава».

Для того, щоб заявити про свою позицію, активісти влаштували фотосесію на фоні будівлі кінотеатру. Учасники фотографувалися з табличками в руках, на яких у вигляді хештегу було написана назва й одночасно і гасло їх ініціативи – #врятуватиБратиславу.

Безумовно, цей перфоманс не залишився поза увагою численних перехожих. Вони жваво починали цікавитися тим, що відбувалося, а дізнавшись про мету заходу самі залюбки долучалися до неї, тим самим демонструючи своє ставлення до намірів столичної влади звести на місці «Братислави»  26-поверхового монстра. Без обговорення цього питання з місцевою громадою.

«Дуже хочеться зберегти саме цей кінотеатр. Він для мене як пам’ять. В дитинстві там вперше побачив американські кінострічки.  Крім того, я прийшов підтримати всіх небайдужих оболонців, які стали на захист нашої «Братислави»,- розповідає громадський активіст Олександр Дудка.

«В мене двоє дітей, з якими  подобається гуляти в парку біля «Братислави». Також хочу врятувати цей кінотеатр, адже там бюджетні квитки та цікаві фільми»,- зазначає місцева мешканка Аліна Поворознік.

«Мешкаю на Оболоні, тому мені не байдужа доля району. Дізнавшись про флеш-моб вирішила підтримати громадськість і висказати власну думку проти нової забудови в житловому масиві»,- розповідає активіст ГО «Правозахист Оболоні» Лілія.

«Окрім кінопоказів в «Братиславі»,  можна влаштувати різноманітні колективні дозвілля. Проводити виставки, відкрити кружок, спортивну секцію, неформальні освітні курси. Я проти знищення культурного осередку та будівництва чергового хмарочосу»,- зазначає журналіст Ганна Бевза.

Нагадаємо, що про початок громадської кампанії «Врятувати Братиславу» на своїй сторінці у фейсбук повідомила депутат Київради Ганна Свириденко. Також вона закликала усіх небайдужих до цієї проблеми, громадських активістів, експертів, урбаністів, патріотів Києва долучатися до цієї ініціативи. «Давайте обмінюватися ідеями, проектами, обговорювати їх на відкритих громадських слуханнях та разом тиснути на владу аби вони були реалізовані. Адже «Братислава» може стати пілотним проектом із перетворення вузькопрофільних муніципальних кінотеатрів у сучасні мультифункціональні громадсько-культурні простори, центри суспільного життя та дозвілля для спальних мікрорайонів», – окреслила стратегічні цілі акції Ганна Свириденко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.