Ганна Свириденко підтримала протестуючих проти будівництва дороги через гаражний кооператив «Мостовик»

Сьогодні депутат фракції «ВО «Батьківщина» Ганна Свириденко перед засіданням Київради зустрілася з учасниками пікету протесту проти будівництва дороги, яка має пройти через територію гаражного кооперативу «Мостовик» за адресою: Московський проспект, 30.

У порядку денному сьогоднішнього засідання Київради є питання про розгляд проекту детального плану території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Набережно-Рибальської, Московського проспекту, залізничної колії в Оболонському районі, відповідно до якого через територію гаражного кооперативу будуватиметься дорога. Вона має з’єднати Вербову та Набережно-Рибальську вулиці.

«Члени гаражного кооперативу стверджують – жодних громадських слухань щодо прокладання зазначеної дороги не проводилося, їхньої думки ніхто не питав. У той же час, відповідно до зазначеного ДПТ, планується забудувати затоку Вовкувата. Тож зараз є незрозумілим, як будуть враховані інтереси людей. Я – за розвиток міста, однак треба дотримуватись законодавства та поважати право на приватну власність», — наголошує депутат.

Ганна Свириденко нагадує, що один із базових принципів правової європейської держави – це повага до приватної власності, як до одного з невід’ємних прав та свобод громадянина мати своє майно та розпоряджатися їм. У нас, на жаль, часто-густо інтересами людей просто нехтують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.