Ганна Свириденко посприяла заміні вікон у дитячому садку на Оболоні

У дошкільному навчальному закладі №579 на вул. Мате Залки, 6-в за сприяння депутата Київради, Ганни Свириденко, відбулася заміна старих вікон на сучасні металопластикові, енергозберігаючі, двокамерні вікна, які будуть захищати дітлахів від пилу, морозу та шкідливих сонячних променів, адже мають ефект віддзеркалювання. Їх було встановлено у дитячій групі «Ромашка», де наразі виховується 26 маленьких оболонців.

Враховуючи те, що дитсадок було побудовано ще 1976 (цього року йому виповнюється 40 років), то потреба в його оновленні назріла вже давно. «У нас не було власних коштів, щоб замінити вікна. Ми зверталися до багатьох інстанцій: в Оболонську держадміністрацію, до мера Києва Кличка, але всі нам відмовляли. Обіцяли, що, можливо, до 2018 року наше прохання включать до плану економічного та соціального розвитку міста. Та ми не здавалися і стукали у всі двері, але відкрили нам тільки в Ганни Свириденко. Це перша людина , яка нас почула. Усі батьки з нашої групи дуже їй за це вдячні. Адже старі вікна були дуже трухляві та створювали небезпеку для дітей. Крім того, взимку малеча сильно мерзла. Дуже приємно, що в нас є такий депутат, який переймається нашими проблемами та піклується про підростаюче покоління. Від мене та інших мам велика вдячність Ганні Свириденко за те, що не пройшла повз нас, а відгукнулася та допомогла», – так подякувала за допомогу Ольга, мама одного з вихованців садочку.

Також Ганна Свириденко, як депутат Київради, звернулася до департаменту освіти науки, молоді та спорту КМДА з приводу капітального ремонту харчоблока в дитячому садочку №579. З’ясувалося, що у міській програмі економічного та соціального розвитку на 2016 рік у галузі «Освіта» передбачені видатки на вирішення цієї проблеми в розмірі 350 тис. грн. Тож це питання буде перебувати на депутатському контролі до його остаточного вирішення.

«Нині в нас завдяки Ганні Свириденко вже встановлено вікна високої якості. Роботи виконано на високому рівні. Заміна вікон на енергозберігаючі дасть змогу економити на енергоносіях. І в садочку буде тепліше та затишніше. Цього коштами батьківського комітету ми не могли б зробити, адже суми значні. Наша установа державна, і вона дійсно потребує великої допомоги, термінового ремонту потребує харчоблок. В Управлінні освіти ми вже стоїмо в плані по його повній реконструкції. Нам пообіцяли, що його ремонт повинен пройти влітку», – каже керівник закладу Алла Василівна Шмигун.

«Ми завжди наголошували, що піклування про підростаюче покоління є однім із головних напрямків роботи ГО «Правозахист Оболоні». Наразі, використовуючи важелі депутатського впливу, ми можемо вирішувати вже значно масштабніші та системні проблеми у цій сфері, ніж, скажемо, рік тому. Обравши мене депутатом Київради, оболонці довірили мені велику відповідальність за долю рідного району, тож і надалі я буду докладати усіх зусиль для вирішення проблем, що турбують його мешканців»,- зазначає Ганна Свириденко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.