Ганна Свириденко ініціювала старт процесу публічного обговорення проекту Концепції розвитку кінотеатрів міста Києва

Про це обраний на Оболоні депутат Київради та лідер громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» повідомила на своїй сторінці у мережі фейсбук.

«Взяла участь у черговому засіданні постійної комісії Кивради з питань культури, туризму та інформаційної політики, на якому підняла проблему комунального кінотеатру «Братислава». Дуже приємно, що змогла донести до колег по депутатському корпусу усю небезпеку кулуарності процесу реалізації Концепції розвитку кінотеатрів міста Києва, що розроблена департаментом культури КМДА, КП «Київкінофільм» та Київським інвестиційним агентством. Бо може спричинити вибух невдоволення мешканців столиці та виникнення нових «гарячих точок» на мапі міста. І це стосується не лише «Братислави» на Оболоні, а й усіх комунальних кінотеатрів Києва, які можуть «реформувати» без жодного публічного обговорення проектів».

Щодо конкретних кроків Ганна Свириденко повідомляє наступне: «ухвалили опрацювати питання щодо ситуації яка склалася навколо кінотеатрів «Братислава» та «Екран» у робочому порядку спільно з депутатами Київської міської ради та Департаментом культури виконавчого органу КМР (КМДА) та КП «Київкінофільм». За результатами опрацювання визначити доцільність створення робочої групи. Зараз роблю все можливе, аби цей процес розпочався вже на цьому тижні і щиро сподіваюсь на плідну співпрацю».

«Гадаю, що це стане першим кроком у формуванні ефективного діалогу між органами влади та громадянським суспільством у питанні вирішення проблеми реформування та модернізації комунальних кінотеатрів Києва. Адже відкривається шлях до залучення експертних кіл, громадських активістів, що робить цей процес більш прозорим та зрозумілим для киян», – резюмує правозахисник.

Громадянська кампанія «Врятувати «Братиславу» розпочалася у березні 2016 року за ініціативи мешканців Оболонського району та активістів ГО «Правозахист Оболоні». Метою кампанії є недопущення знищення комунального кінотеатру, що розташований за адресою вул. О.Архипенка (М.Залки), 5 та будівництва на його місці хмарочосу заввишки до 26 поверхів.

За повідомленнями про кампанію можна слідкувати за хештегами ‪#‎врятуватиБратиславу ‪#‎saveBratislava

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.