Проект «Оболонь – Terra Incognita»: знати, щоб цінувати та зберігати

Кожен район Києва має свою унікальну історію, таємниці, пам’ятки та «візитівки», про які його мешканці, у переважній більшості, навіть не здогадуються. Усе це призводить до байдужості або простої мовчазної згоди з тим, коли у варварський спосіб знищуються цінні архітектурні об’єкти, затишні мікрорайони перетворюються на спально-офісні мурашники, а громада стає мешканцями незручних для життя кам’яних джунглів.
На вирішення саме цієї проблеми спрямований безкоштовний відкритий лекторій «Оболонь – Terra Incognita». У рамках проекту визнані фахівці-києвознавці та експерти-урбаністи проведуть низку заходів, які будуть популяризовувати знання про Оболонський район та ліквідовувати «білі плями» на його мапі у свідомості самих оболонців. На думку організаторів, це буде сприяти підвищенню престижу району та його собівартості в очах мешканців, а також збільшить рівень місцевого патріотизму та здатність громади відстоювати його самобутність та традиції від зазіхань і знищення, наразі надто типового явища для сучасного Києва.
«Ця акція має реалізувати декілька завдань. По-перше, це організація розумного та доступного дозвілля для мешканців Оболоні. Гадаю, що інформація, яку можна буде почути під час лекцій, буде однаково цікава як підлітку, так і пенсіонеру, тож можна приходити цілими родинами. По-друге, це елемент виховання патріотизму до свого рідного району, адже чим більше знаєш про нього, тим більше цінуєш. І, по-третє, це прекрасна можливість на практиці продемонструвати, що комунальний кінотеатр «Братислава» може виконувати не лише функції з демонстрації фільмів, а й бути цілим багатоцільовим майданчиком для суспільно-культурного життя у наших мікрорайонах, адже заплановані заходи будуть проходити саме у будівлі кінотеатру. І це вкрай важливо, бо зараз дуже гостро стоїть питання його ревіталізації, тому ми намагаємося показати, так би мовити, цей товар лицем», – так прокоментувала цю ініціативу лідер громадської кампанії «Врятувати Братиславу», депутат Київради від Оболоні, Ганна Свириденко.
Нагадаємо, що безкоштовний лекторій «Оболонь – Terra Incognita» відкривається 21 липня о 19:00 лекцією відомого києвознавця Семена Широчина «Як створювався та чим примітний житловий масив Оболонь». Усі охочі зможуть дізнатися про історію місцини, починаючи з найперших згадок, цікаві факти про розбудову району та його розвиток і унікальні місцеві пам’ятки, якими можуть пишатися оболонці. Місце проведення: кінотеатр «Братислава», вул. О.Архипенка (Мате Залки), 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.