Громадську кампанію «Врятувати «Братиславу» було презентовано на форумі місцевих активістів «Медіакемп: «Інструменти впливу»

Протягом двох днів у креативній спільноті IZONE проходили лекції, презентації, дискусії та воркшопи з громадянської журналістики, соціального та культурного активізму, документальної фотографії та мистецтв. Цей захід об’єднав громадських активістів, діячів культури та представників незалежних ЗМІ з усієї України. Вони мали можливість поділитися своїм досвідом, вміннями та знаннями у сфері боротьби місцевих громад за свої права та перетворення міських просторів на зручне та корисне середовище для їх мешканців.
В якості одного з доповідачів було запрошено лідера громадської кампанії «Врятувати «Братиславу», депутата Київради від Оболоні – Ганну Свириденко. Під час свого виступу вона розповіла про те, як місцева громада об’єдналася довкола захисту своїх прав на доступні заклади суспільно-культурного призначення, які проблеми їм доводиться вирішувати у ході боротьби та які здобутки вже можна занести у залік оболонських активістів.
«Сьогодні я розповіла на прикладі громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» про те, як ми разом із небайдужими мешканцями Оболонського району та тими друзями і партнерами, яких ми знайшли під час цих змагань, намагаємося запобігти утворенню на карті Києва чергової «гарячої точки», а також забезпечити місцевій громаді реалізацію її законного права на суспільний та культурний розвиток. Гадаю, що цей наш досвід стане у нагоді усім учасникам форуму. Адже проблема збереження комунального майна у власності громади, а також його ефективне функціонування на користь тих самих мешканців – це не суто київська проблема, це питання є гострим для усієї країни», – зазначила Ганна Свириденко.
На заході Ганні Свириденко вдалося поспілкуватися з багатьма однодумцями, які поділилися цівками ідеями з приводу повернення комунальному кінотеатру другого життя.
Нагадаємо, що громадський рух «Правозахист Оболоні» разом із районними активістами намагається забезпечити місцевій громаді реалізацію її законного права на суспільний та культурний розвиток через збереження і модернізацію комунального кінотеатру та унеможливлення будівництва на його місці чергової житлової висотки або ТРЦ. Тож метою активності стало не лише збереження цього майна у власності громади, а й його перетворення у сучасний громадсько-культурний центр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.