Оболонську малечу з Днем захисту дітей привітали великим святом

Одне з головних завдань громадського руху «Правозахист Оболоні» –це піклування про безхмарне та щасливе дитинство маленьких мешканців району, сприяння їх творчому та інтелектуальному розвитку. Саме тому дитячі свята «Долоньки-оболоньки» стали вже традиційними заходами на які наші сусіди збираються цілими родинами. Тож і цього разу День захисту дітей на Оболоні не обійшовся без цієї веселої та гамірної події, яка вкотре відбулася під патронатом депутата Київради Ганни Свириденко.

Гарний настрій та посмішки стали символом чудового дня

На Оболоні 3 червня було гамірно та весело. Тут діти разом із батьками, бабусями й дідусями та командою «Правозахисту Оболоні», відзначали родинне свято «Йорданське – озеро мого дитинства».

На захід завітали понад 800 мешканців району, які змогли у великому сусідському колі весело провести час на свіжому повітрі. Щоб малечі було весело та цікаво, для них влаштували справжню шоу-програму: загадковий квест із піратами, веселі атракціони, конкурси та солодкі гостинці. Зустрічали малечу улюблені герої мультфільмів, які разом з ними, співали, танцювали, гралися та виборювали призи.

Розваги з користю

«Свята мають не лише розважати, а й виховувати», – такий принцип сповідує лідер «Правозахисту Оболоні» Ганна Свириденко. Тож цього разу захід вирішили присвятити вихованню у дітей екологічної культури, поваги до оточуючого середовища та популяризації знань про водойма нашого району, які, нажаль, зараз перебувають під загрозою через постійні зазіхання забудовників на їх береги.

На цьому і наголосила Ганна Свириденко у своєму вітальному слові до гостей: «Сьогодні ми хотіли розповісти дітям про те, як важливо охороняти природу та зберігати наші славетні оболонськи озера. І шкода, що ті, хто засмічує береги водойм, зливають у них нечистоти або розпочинають незаконні будівництва у природоохоронних зонах, не мали в дитинстві можливості потрапити на такі заходи, як це. Я впевнена, що у такому випадку вони б виросли відповідальними та порядними людьми, шанували оточуюче середовище та сусідів, які мешкають поруч. Впевнена, що наші діти запам’ятають усі корисні уроки і будуть завжди любити та оберігати свою рідну землю та її озера».

Маленькі оболонці завжди готові допомогти дорослим

Дуже приємно відзначити, що дехто з малечі і сам долучився до організації свята та активно допомагав команді Ганни Свириденко у підготовці заходу. Адже для того аби облаштувати майданчик для його проведення, активістам «Правозахисту Оболоні» довелося не лише зайнятися прибранням, а й завезти 12 тон чистого річкового піску для того, щоб засипати ями, вирівняти та зробити це простір безпечним для малечі.

В той час, коли закипіла робота, у дворі гуляли хлопчаки із сусідніх будинків. Поцікавившись що і для чого відбувається, вони відразу запропонували свою допомогу. А після першими ж і провели «випробування» та залишилися задоволеними якістю нового покриття майданчика, на якому тепер знову можна проводити дворові баталії з футболу.

Дізнавшись про цей гідний вчинок, Ганна Свириденко через нашу газету попросила передати маленьким помічникам велику подяку: «Я дуже тішуся з того, що поруч з нами зростають такі особистості. Впевнена, що вони стануть справжніми чоловіками, які завжди будуть готові прийти на допомогу. Також хочу подякувати їх батькам за виховання таких чудових синів».

Говорить Оболонь

Тамара: «Приходили на свято вже не перший раз. Особливо подобається «Оболонська ялинка». Все дуже круто. Малечі дуже подобається, вони просто у захваті. Тому дуже вдячні своєму депутату за її роботу для своїх виборців. Всі особисто розповідаю, який в нас чудовий депутат Ганна Свириденко».

Леся: «Вже була зі своєю дитиною на святі «Долоньки-оболоньки». Для малечі такі події дуже потрібні. Дитині цікаво, вона радіє. Тож коли побачила оголошення на парадному про дитяче свято дуже зраділа разом із дітьми. Тому такі ініціативи дуже підтримую. Та хочу подякувати нашому депутату за те що вона відстоює наше Йорданське озеро від забудови».

Антоніна та Наталя: «На святі Долоньки-оболоньки вже вдруге. Перший раз дуже сподобалося, тому на подію йшли із задоволенням, разом з сусідами. Такі заходи дуже об’єднують. Також зазначимо, що наш депутат молодець, бо не дає знищити зелену зону Йорданського озера, яка має залишитися для наших дітей».

Ганна: «Приходимо вже не вперше. Особливо сподобалося свято «Оболонська ялинка». Сьогодні на захід завітали разом із друзями. З нами прийшли також дітки та батьки із нашого дитсадку. Тут дуже весело . Дитина три дні чекала і кожну хвилину питала коли ми вже підемо. Молодець Ганна Свириденко, на відміну від інших депутатів, хоч щось робить для власного району. Тож величезне їй спасибі».

Наталя: «Прийшли перший раз на свято. Ми з дитиною у захваті. Чудово коли депутат дбає про підростаюче покоління».

Тетяна: «Свято Долоньки- Оболоньки проходило у нас на подвір’ї. Нам дуже сподобалося і ми із радістю завітали на велике дитяче свято «Йороданське –озеро мого дитинства». Дитині тут дуже весело, ви тільки подивіться скільки радості у моїх дівчат на обличчі. З нами прийшли і сусіди, які також не могли пропустити таку нагоду гарно провести час. Дуже дякуємо нашій Ганні, вона робить важливі речі».

Настя та Вадим: «На святі вперше. Нам сподобалося. Чудова дружня атмосфера. Вважаємо, що наш депутат гарна людина».

Юлія: «Ходимо на дитячі свята постійно. Перший раз були на святі чотири роки тому назад, ще коли донька була зовсім маленькою. Всі дитячі заходи нам дуже подобаються. Завжди весела та дружня атмосфера і діти чудово можуть провести час. Наш депутат молодець, адже вона згуртувала людей, завдяки чому вдалося врятувати Йорданське озеро від забудови. Будемо і далі продовжувати боротьбу, адже це наш оазис серед кам’яних джунглів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.