На Оболоні призупинили незаконне будівництво паркувального майданчика на березі озера Вербне

Мешканці Оболоні влаштували стихійну акцію протесту проти будівництва парковки у природоохоронній зоні іхтіологічного заказника. Дії громади та втручання депутатів Київради дозволило знову призупинити будівельні роботи, однак ситуація все ще залишається невирішеною.

Незважаючи на попередню обіцянку представників КП «Київтранспарксервіс» відмовитися від намірів облаштувати парковку за адресою вул. Приозерна 2-в, роботи були поновлені, що викликало хвилю обурення місцевих мешканців, які влаштували стихійний мітинг та намагалися самостійно демонтувати вже встановлені конструкції. Одночасно був викликаний наряд поліції та сповіщений депутат міської ради Ганна Свириденко, яка була обрана від округу на території якого і розгорівся конфлікт. Невдовзі на місці пригоди з’явилися представники районного відділу благоустрою та забудовника – ТОВ «Кепітал Менеджмент». Аби не допустити ескалації протистояння, сторонами була досягнута домовленість про тимчасове призупинення робіт, допоки у відповідь на депутатські звернення не будуть надані усі дозвільні документи щодо будівництва цього об’єкту.

У своєму коментарі Ганна Свириденко зазначила, що є низка підстав вважати це будівництво незаконним. Адже порушується норми Водного та Земельного кодексів України, якими встановлюється ширина прибережної захисної смуги для озер – 100 метрів, а також прямо забороняється будівництво стоянок автомобілів у її межах. «Ми звернулися до КП «Київтранспарксервіс», районного відділу контролю за благоустроєм та районного управління поліції, аби вони надали усю необхідну інформацію для з’ясування обставин справи та розробки стратегії подальших кроків у справі захисту прав оболонської громади». Ще одне депутатське звернення було спрямоване до мера міста Віталія Кличка з проханням дати доручення КП «Київтранспарксервіс» не підписувати Акт приведення майданчика в належний стан для експлуатації та не допустити знищення природоохоронної зони озера. Бо, за нашою інформацією, станом на 26.07.2017 цей Акт не був підписаний, що робить Договір про надання права на експлуатацію фіксованих місць паркування від 23.11.2016р. між КП «Київтранспарксервіс» та ТОВ «Кепітал менеджмент» нікчемним, відповідно до п. 6.1. цього самого договору.

Будівництво паркувального майданчика було розпочато наприкінці травня, коли група невідомих завезла декілька вантажівок, заповнених сумішшю каміння і шматків знятого асфальтного покриття, та висипала її на зелену зону поблизу озера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.