Свириденко просить КМДА не допустити улаштування паркувального майданчику на березі озера Вербне

З весни на прибережній смузі озера Вербне у столиці напроти будинку № 2-В по вулиці Приозерна ТОВ “Кепітал Менеджмент” будує парковальний майданчик. Споруда парковки суперечить Водному і Земельному кодексам, адже ширина санітарної прибережної смуги повинна бути не менше 100 метрів для запобігання забрудненню акваторії озера. В ситуацію втручалися місцеві жителі, поліція та районні влади, після чого будівництво припинилося. Але, забудовник не збирається відмовитись від своїх планів – 22 липня будівельні роботи були відновлені.

Про це йде мова в матеріалі КВ “Без страху за справу. Рейтинг активності депутатів Київської Ради (24-28 липня 2017 року)”.
Перший заступник голови комісії Київради з питань власності Ганна Свириденко (фракція “ВО” Батьківщина “) розповіла Київському міському голові Віталію Клічко, як у столиці берегові полони захвачують за незаконними паркуванням.
Депутат пише, що в Оболонському районі склалася скандальна ситуація навпроти будинку № 2-В по пр. Приозерної, біля іхтіологического заказника на озері Вербне. 29 травня 2017 року група невідомих ввезла кілька вантажних машин сумішей каменю і знятого б / ушного асфальту, і випустила все на зелену зону біля озера для облаштування паркування. Місцеві жителі викликали поліцію та представники відділу благоустрою Оболонської РГА, які припинили ці роботи.

Однак зараз ситуація загострилася, тому що організатор парковки – ТОВ “Кэпитал Менеджмент” – у вихідний день, 22 липня, знову почав будівельні роботи. Це в черговий раз викликало резонанс і обурення місцевих жителів, які 26 липня почали стихійний протест та вимагали від працівників ТОВ надавати дозволені документи на будівництво. Активісти стали самостійно демонтировати конструкції, викликали поліцію і написали заяву про правопорушення.

Обговорення проблеми почалося і в соцмережах, оскільки споруда паркування суперечить Водному та Земному кодексам: ширина санітарної прибережної смуги повинна бути не менше 100 метрів для запобігання забрудненню акваторії озера.

Між тим, договір про надання права експлуатації фіксованих місць парковки між КП “Київпарктранссервіс” та ТОВ “Кепітал Менеджмент” був підписаний 23 листопада 2016 року. Депутат Свириденко вважає його нікчемним, оскільки згідно з положеннями договору, він вступає в силу з моменту підписання сторонами акта про приведення майданчика у належне для експлуатації стану. А по станом на 26.07.2017 г. Цей акт підписан не був.

Щоб не давати порушникові благоустрою законних підстав для забудови прибережної смуги, депутат Свириденко попросила Віталію Кличко заборонити КП “Київпарктранссервіс” ні за яких обставин не підписати вказаний акт.

http://kievvlast.com.ua/news/anna_sviridenko_prosit_ne_dopustit_obustrojstva_parkovki_na_beregu_ozera_verbnoe_v_kieve.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.