Оболонці! Береги озера Йорданське і надалі у небезпеці

Вже чотири роки ми боремося із забудовниками за Йорданське озеро. Бо цей затишний зелений куточок нашого району може будь-якої миті перетворитися на будмайданчик. За це час ми разом з вами зібрали тисячі підписів проти цього будівництва та звернулись до прокуратури та суду. Наші юристи забезпечують захист інтересів та прав громади під час розгляду цієї справи у судах всіх інстанцій. Нашою командою у Київраді був внесений проект про розірвання орендного договору із забудовником та повернення землі у власність громади. Але більшість стала на бік будівельного лобі. І він не набрав необхідної кількості голосів підтримки.

Тому, після консультацій з небайдужими мешканцями району ми вирішили повернути це питання у сесійну залу вже у Порядку внесення та розгляду місцевих ініціатив (див. рішення Київради від 08.12.2016 № 545/1549). Тобто суб’єктом подання цього рішення може і має стати громада: ми з вами, ті, хто мешкає на Оболоні та хоче захистити її від знищення.

А для цього нам разом потрібно: розробити проект рішення Про розірвання договору оренди земельної ділянки на березі Йорданського озера. Зареєструвати у Київраді повідомлення про початок збору підписів на підтримку цієї місцевої ініціативи. Після цього протягом 30 днів зібрати не менш ніж 1.000 справжніх, «живих» підписів на підтримку відповідного Проекту рішення за встановленою формою. Далі пройти перевірку підписів у секретаріаті Київради і прийти на засідання комісії з питань землекористування та висловити свою позицію. Потім прийти на засідання Київради та подивитися у вічі депутатам перед голосуванням та проконтролювати результати голосування тих, за кого ви голосували на виборах до Київради.

Отже, якщо ми разом пройдемо ці 7 кроків, то збережемо Йорданське озеро не лише для нас, а й для наших дітей та онуків. Давайте разом покажемо забудовникам, хто на Оболоні хазяїн!

Телефон для волонтерів та активістів: 044 – 232-85-98.

Група у Facebook https://www.facebook.com/groups/114709942517596/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.