Тисячі оболонців підтримали місцеву ініціативу проти забудови берегів Йорданського озера

В останній день перед травневими святами члени ініціативної групи подали до секретаріату Київської міської ради пакет документів необхідний для розгляду місцевої ініціативи проти забудови берегів Йорданського озера. Серед яких і підписні листи з більш, ніж трьома тисячами підписів мешканців Оболоні, зібраних відповідно до вимог «Порядку внесення та розгляду місцевих ініціатив у місті Києві.

Самі активісти, які майже 4 тижні проводили роз’яснювальну роботу щодо цілей ініціативи та збирали підписи на її підтримку кажуть, що якби не численні вихідні дні, якими був багатий цьогорічний квітень, то підписів було би ще більше. Адже, дізнавшись про місцеву ініціативу проти знищення чергового зеленого куточка у нашому районі, оболонці залюбки ставили свій автограф. Для цього вони зупинялися біля інформаційних наметів «Правозахисту Оболоні», приходили до громадської приймальні Ганни Свириденко, а деякі, навіть, приєднувалися до команди і збирали підписи по сусідах, родичах, друзях та колегах.

Тож, враховуючі суспільний резонанс та масштабність проблеми, а також злагоджені та активні дії небайдужих мешканців району, загальний підписний доробок більш ніж у три рази перевищив необхідний мінімум у тисячу підписів. І це перевиконання норми може надзвичайно стати у нагоді, адже підписи будуть ретельно перевірятися на відповідність формальним вимогам, тому такий потужний резерв дозволяє з оптимізмом чекати на висновок працівників міскради. «Ми звичайно хвилюємось, але більш ніж впевнені, що наші документи не «завернуть», а навпаки – дадуть їм хід, та з відповідним дорученням секретаря Київради Прокопіва відправлять на розгляд земельної комісії», – каже один з активістів ініціативи Микита Іванов.

«Ми щиро вдячні усім, хто не пройшов осторонь наметів чи приймальні «Правозахисту Оболоні», хто допомагав нам у зборі підписів серед своїх сусідів, друзів, співробітників, хто був поруч ці чотири тижні. Хай знають, що ми разом, і ми готові показати забудовникам, хто на Оболоні хазяїн»,- подякувала усім, хто долучився до справи порятунку озера лідер руху «Правозахист Оболоні» Ганна Свириденко.

Але, незважаючи на успішне закінчення такого важливого етапу реалізації місцевої ініціативи, розслаблятися ще зарано. Адже попереду найважче: засідання профільної постійної комісії Київради та розгляд проекту рішення за розірвання угоди оренди земельної ділянки на березі Йорданського на сесії міськради. А як ми знаємо, одного разу у цьому питанні вона вже зіграла на боці так званих «інвесторів», а не мешканців Оболоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.