Громада Оболоні вважає, що проект ДПТ району не враховує їх потреби і особливостей території

Місцеві жителі вважають, що проект детального плану територій (ДПТ) в межах вулиць Північна, Прирічна, Героїв Сталінграда, Маршала Малиновського та Оболонський проспект не відповідає їх інтересам. Свої зауваження та пропозиції заявники відправили до профільного департаменту Київської міськдержадміністрації (КМДА).
Про це повідомляється в матеріалі KV «Пора переселятися».
Перший заступник голови комісії Київради з питань власності Ганна Свириденко (фракція “ВО” Батьківщина “) розкритикувала директору Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександра Свистунова проект ДПТ на Оболоні.

Депутат зазначила, що згідно з інформацією на сайті Департаменту містобудування та архітектури КМДА, на початку цього року були розпочаті громадські слухання проекту ДПТ в межах вулиць Північна, Прирічна, Героїв Сталінграда, Маршала Малиновського та Оболонський проспект.

Обговоривши проект, громада Оболоні прийшла до висновку, що він зовсім не враховує потреби місцевих жителів і особливостей території. Свої зауваження та пропозиції заявники відправили до профільного департаменту КМДА.
Зокрема, на їхню думку, в проекті ДПТ ніяк не відзначена збільшується навантаження на інфраструктуру постійно зростаючого району. Серед іншого, кияни відзначили, що район має потребу в будівництві нових дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, нових транспортних розв’язок, що не передбачено проектом. Залишають бажати кращого і пропозиції по озелененню території та благоустрою місць відпочинку.
Ганна Свириденко нагадала Олександру Свистунову, що основна мета будь-якого ДПТ – це створення людям комфортних умов для проживання. Вона попросила чиновника розглянути звернення жителів Оболоні, відповідно відреагувати на нього, а також проінформувати, на якому етапі затвердження Київрадою знаходиться містобудівна документація за вказаною ДПТ.
http://m.kievvlast.com.ua/news/obshhina-oboloni-schitaet-chto-proekt-dpt-rajona-ne-uchityvaet-ih-potrebnosti-i-osobennostej-territorii

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.