Оболонці обрали фасад для «Братислави»

За ініціативи лідера громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» Ганни Свириденко на Оболоні пройшли вибори майбутнього фасаду комунального кінотеатру «Братислава». Участь у голосуванні взяли більше тисячі мешканців району, які мали можливість ознайомитися з проектом ремонту закладу, оздоблення прилеглої території та запропонованими вариантами фасаду на шпальтах спецвипуску газети «Правозахист Оболоні», інформаційних наметах нашого громадського руху та у мережі Фейсбук.

Переможцем став варіант, який за задумом архітекторів зберігає об’єм та форму споруди. Зовнішній шар опорядження – цоколь з керамічної плитки під натуральний камінь, стіни з кольорового металу де нанесено перфорацією орнамент, що підсвічується світлодіодами в вечірній час. Обрані світло-коричневі тони, будуть нагадувати стару «Братиславу», і відремонтована будівля буде залишатися гармонійно вписаною в загальний архітектурний стиль забудови мікрорайону.

Варіант-переможець набрав 70,33% голосів оболонців, які зробили це у приймальні «Правозахисту Оболоні» особисто чи надіславши свій бюлетень поштою або завітали до наметів, які працювали поруч із «Братиславою». Також він здобув найбільше схвальних відгуків і у користувачів соціальної мережі Фейсбук.

Загалом результат волевиявлення оболонців виглядає наступним чином. Всього використаних бюлетенів – 1040. З яких 5 виявилися зіпсованими і не враховувались. Перший варіант набрав 46 голосів, другий – 728, третій – 261.

«Відтепер ми маємо повністю готовий проект капітального ремонту закладу, який народився у численних зустрічах з громадою, дискусіях та експертизах. Це дозволило нам максимально врахувати запити та потреби людей під час його розробки. Його реалізація дозволить створити у нашому районі потужний мультифункціональний громадсько-культурний центр», – наголосила лідер громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» Ганна Свириденко.

Також вона подякувала тим, хто взяв участь у голосуванні: «Я щиро вдячна усім тим оболонцям, які не залишилися осторонь і визначили, яким буде обличчя відремонтованої «Братислави». Я вважаю, що це дуже важливий показник громадської зрілості та відповідальності за те, що відбувається у нашому районі, а також готовності самим брати участь у позитивних змінах».
У якості найближчих планів діяльності громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» Ганна Свириденко окреслила наступне: «Тепер, коли ми маємо готовий проект та таку його підтримку серед мешканців нашого району, я, як депутат Київради, буду працювати над тим, щоб кошти на його реалізацію були якнайшвидше виділені з міського бюджету і ремонтні роботи були розпочаті».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.