Чи запрацює фунікулер цього літа?

У мерії досі не дають точної відповіді

Оболонці продовжують запитувати, коли ж відновить роботу фунікулер. Він зачинений уже чотири місяці. Це викликало багато труднощів для киян. Адже станції метро «Майдан Незалежності» та «Хрещатик» зачинені. Найближча тепер до центру – «Золоті ворота».

З Подолу на Михайлівську площу доводиться йти пішки. Як зазначала Ганна Свириденко у своєму відеоблозі, на цей шлях пішло 11 хвилин 25 секунд.

У літню спеку для багатьох киян підйом з Подолу на богослужіння до Михайлівського золотоверхого – це важке випробування.

В КМДА повідомляли, що на фунікулері проводиться плановий щорічний ремонт. Минулого року він тривав 1,5 місяці у липні – серпні. Потім фунікулер попрацював пів року, та з початком військових дій був зупинений.

Чи існує термінова необхідність проведення планового ремонту прямо зараз? Чи можливо відкласти його до відкриття станції «Майдан Незалежності»? Ганна Свириденко передала ці питання киян до міської влади.

Але отримана від мерії відповідь ситуацію не прояснила. Точна дата початку ремонту фунікулера досі невідома. Наразі готується кошторис на необхідні роботи та запчастини.

Тож чи скористаються кияни фунікулером цього літа – питання відкрите.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.