У Києві оптимізовують роботу блокпостів

Через черги на блокпостах на в’їзді до столиці можна простояти годину, а то й дві. Про це розповідали у приймальні оболонці, які їздять на дачі чи працюють за межами міста. Річ у тім, що з 1 липня блокпостів стало менше у середмісті, а на в’їзді у столицю контроль посилився.

Перевіряють автівки, паспорти, можуть дивитися і телефон. Найбільшу увагу приділяють людям з окупованого сходу або тим, хто має російське місце народження. Але це вимога воєнного часу.

Ганна Свириденко у своєму зверненні закликала киян із повагою ставитись до людей в одностроях. Вони в дощ і в спеку роблять свою роботу. Просто виконуйте їхні вимоги. Чітко відповідайте на питання. Нічого не знімайте і не фотографуйте. Будьте чемні та уважні. Це робиться для нашої безпеки. Адже блокпости працюють, щоб у місто не проникли диверсанти.

Зверніть увагу: оптимізація блокпостів у Києві не означає, що вони зовсім зникнуть. Наприклад, урядовий квартал досі закритий. Вільний доступ мають лише урядовці, депутати та журналісти. Якщо вам потрібно туди потрапити, то завчасно потурбуйтесь про перепустку від сторони, що приймає.

Що чекає на ті конструкції, які вже не використовуються? Зараз на вулицях міста лежать сотні їжаків, бетонних блоків, мішків із піском, деякі вже позаростали бур’янами. Щоб з’ясувати це, Ганна Свириденко надіслала у КМДА депутатський запит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.