Пільгова оренда для громадських організацій буде

Організації для людей з інвалідністю мають орендувати комунальні приміщення площею до 200 кв.м на пільгових умовах. Такі зміни до «Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно» Ганна Свириденко з колегами запропонувала ще у листопаді минулого року.

Ця норма має пошириться на громадські організації, які допомагають дітям з інвалідністю, ветеранам війни, ветеранам-інвалідам ліквідації аварії на ЧАЕС. Також на профспілки, до яких входить понад 10 тисяч осіб. Про це нещодавно нагадала Ганна Свириденко під час засідання постійної комісії Київради з питань власності.

Тож надано доручення Департаменту комунальної власності найближчим часом винести зміни на розгляд Постійна комісія Київради з питань власності. Бо зараз винаймати за 1 гривню можна лише ті приміщення, де площа до 100 кв.м.

Через це, наприклад, ГО “Родина для осіб з інвалідністю”, яка вже 22 роки допомагає особливим дітям, на таку пільгу розраховувати не може. Площа їхнього приміщення 138 кв.м. І гроші, які б могли піти на нове обладнання чи меблі для дітей, ідуть на оренду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.