ГО “Спілка матерів Сонячний промінь” зустрічали посмішками та театральною виставою.

На тижні завітали до ГО “Спілка матерів “Сонячний промінь”, щоб подарувати вазони з квітами, які будут прикрашати їхнє приміщення.

За всі роки свого існування діяльність організації направлена на розробку та втілення в життя заходів спрямованих ми захист прав та реабілітацію людини з розумовою відсталістю та ЇЇ родини через соціально-психологічну адаптацію, навчання та набуття важливих життєвих навиків, пристосування до самостійного життя в суспільстві, здатними по можливості приносити користь держані та собі.

Спілка матерів «Сонячний промінь» була зареєстрована на прикінці 1998 року і свою Діяльність почала з клубу спілкування та взаємопідтримки родин: танцювальні вечори .відео-клуб, спілкування за чашкою чаю. походи в місто. Його послугою користувалось понад 30-ть розумово відсталих інвалідів.

В 2000 році спілка виграла конкурс проектів в фонді «Відродження». Назва проекту : «Центр з представництва інтересів розумово-відсталих інвалідів та їх сімей» з обсягом фінансування 10 тисяч доларів. Завдяки успішному виконанню проекту він був продовжений ще на рік.

На сьогоднішній день організація нараховує 110 родин , які виховують дитину – інваліда з розумовими вадами. Це мешканці не тільки Оболонського району .а й інших районів міста Києва.

За 2000-2008 роки спілка виграла та успішно реалізувала 9-ть міжнародних проектів та 8-м проектів по Україні .ГІеречень проектів додається.

Біля 19 років як Спілка матерів «Сонячний промінь» на своїй базі створила театральну студію «Паростки» для дітей та молоді з особливостями інтелектуального розвитку. І всі ці роки студійна робота переросла в інноваційну програму реабілітації, що базується на використанні художньої творчості. Дана програма, завдячуючи методичному виданню «Інтегрований театр» отримала розголос не тільки по Україні, а і за її межами.На даний час театр-студія при спілці матерів «Сонячний промінь» єдина студія в Україні, яка має звання народного аматорського театру.Інтегрований театр є універсальним засобом спілкування; розуміння цього світу. До того ж його можливості, на відміну від звичайної форми спілкування дивовижні і майже не обмежені. Людина з особливими потребами, обмежена у спілкуванні і розумінні, за допомогою театру вона отримує унікальну можливість висловити свої почуття і осягти цей світ на високому рівні обміну інформації.

Театральна студія “Паростки”

То ж смаколики, квіти, театральна вистава, прогулянка садом створили неймовірний настрій нашої зустрічі. Чекаємо на виставу на великих сценах України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.