Піцерія-пекарня “Sunshine Cafe” випікає хліб на благодійність

Ми вже знайомили Вас з нашими друзями. Нещодавно у Києві було відкрито перше соціальне кафе, де працюють люди з ментальними порушеннями та синдромом Дауна.

Ідея відкриття такого кафе належить засновниці громадської організації “Сонячні люди” Аліні Живаго. У неї самої є дочка із синдромом Дауна. Цього року дівчина отримала диплом шеф-кухаря.

“У Києві тільки два професійних училища, що приймають на навчання молодь із ментальними розладами. Таких людей не охоче беруть на роботу, бо не знають, як з ними поводитись. <…> Не всім відомо, що щороку в Україні народжується більше 400 дітей з синдромом Дауна. Загалом, понад 17 000 повнолітніх людей з цим синдромом проживають сьогодні в Україні. 90% із них непрацевлаштовані, не мають можливості забезпечувати себе і своє майбутнє. Проти своєї волі вони стали тягарем для суспільства без можливості професійної реалізації. Ми прагнемо змінити цю ситуацію”, — розповіла Аліна.

Окрім продукції на продаж, команда закладу випікає хліб, який потім роздаютьтим людям, хто його потребує. Ми ж допомагаємо з логістикою і доставкою хлібу.

Так, першу партію свіжого і смачного хлібу отримали ветерани Чорнобиля у Києві та наші захисники.

Ветерани Чорнобиля отримали першу партію благодійного хлібу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.