Олена Василівна Рижкова – медсестра, яка чергувала більше 12 діб після 24.02.2022…

В Інституті педіатрії,  акушерства і гінекології працює постова медсестра. Нічого незвичного, та деякі речі нас вразили..

Оболончанка Олена Василівна Рижкова заступила на добову зміну 24 лютого до свого дитячого відділення, та «доба» тривала до 6 березня.  «Можливості їхати додому не було, ні фізичної - транспорт не ходив, ні моральної - доглядали та капали діток, заспокоювали матусь.. у нас було 2 медсестри на все відділення, рук не вистачало…»: розповідає Олена. 

Олена Василівна працює в ІПАГ вже 20 років, постова медсестра 1-2 поверху педіатричного відділення  знає, що таке материнське хвилювання, коли новонародженому потрібно ставити крапельницю або брати аналізи… З початком повномасштабного вторгнення, нервовий стан породіль був жахливий. Та неймовірний позитив Олени Василівни та безкомпромісна віра у здорову українську націю заряджали всіх навкруги!

То ж, 2 тижні чергування, в якому було все: сльози і відчай, радість і надія, витримка і стійкість, дали нашому світу - 17 богатирів і 8 принцес. 

Та не тількі малеч виходжувала Олена. Вона взяла на себе відповідальність за стареньких батьків своєї подруги, за кота сусідки, за військових, які боронили Київщину.. 

Надзвичайно сором’язлива, але така душевна, медсестра Олена з ІПАГу.. тепер і Ви про неї знаєте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.