На круглому столі у КМР презентували навчальний посібник

У Київській міській раді відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання соціальної роботи» на якому обговорили шляхи оптимізації роботи соціальних працівників, та презентовано навчальний посібник.

Обговорення відбулось за участі заступниці голови КМДА Марини Хонди, директора Департаменту соціальної політики КМДА Руслана Світлого, депутатки Київської міської ради Ганни Свириденко, президентки Асоціації соціального розвитку через право Інни Силантьєвої та громадськості.

З колегами на перзентації книги

Як зазначила Ганна Свириденко, соціальний працівник надає підтримку та послуги особам, які потребують допомоги у вирішенні соціальних проблем та адаптації до нових життєвих умов.

«Так склалось, що про роботу соціального працівника не прийнято багато говорити, до цієї професії немає такого турботливого ставлення як до інших спеціалістів, як от вчителів, медиків. Однак ця професія стала вкрай актуальною і потрібною в наш час, оскільки соціальний працівник – це людина, яка рятує життя і навчає продовжувати жити одночасно. Янголи-охоронці, які приходять у найважчі моменти життя. Часом соціальним працівникам доводиться протистояти серйозним викликам, але вони не втрачають любові і оптимізму та готові ділитися своїм часом з іншими», – наголосила Ганна Свириденко.

Депутатка додала, що у своїй роботі соціальні працівники співпрацюють з лікарями, психологами, юристами та іншими спеціалістами з метою забезпечення комплексної допомоги та підтримки людям, які до них звертаються.

Круглий стіл на тему “Актуальні питання соціальної роботи”

Модераторкою круглого столу виступила Президент Асоціації соціального розвитку через право – Інна Сіланьєва.

Руслан Світлий звернув увагу, що в усьому світі соціальна сфера — дуже дороговартісна. Але саме вона дозволяє забезпечити належний рівень соціального захисту населення, гарантувати якість і доступність соціальних послуг, захистити дітей і людей похилого віку.

«Київ став першим містом в Україні, де запроваджено компенсацію собівартості соціальних послуг за соціальним замовленням. Завдяки цьому кияни отримують ряд таких послуг високої якості, як, наприклад, соціальна адаптація чи паліативний догляд, — поділився директор Департаменту. — Коли працює мультидисциплінарна команда, коли людина отримує допомогу і підтримку у вирішенні практично всіх своїх побутових, соціальних, психологічних та інших потреб, — це якраз і є той позитивний досвід, який ефективно працює у країнах Європи. І ми бачимо, що попит на ці послуги тільки зростає. І відповідно, зростає попит на надавачів таких послуг».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.