Доставили гуманітарний вантаж до Інституту ортопедії та траматології

З початку збройної агресії рф проти України Інститут травматології та ортопедії надає спеціалізовану ортопедо-травматологічну допомогу всім постраждалим, які до них звертаються.

«В умовах війни ще більшої актуальності набуло питання допомоги пацієнтам із важкими пошкодженнями опорно-рухового апарату та їх наслідками. Поранені військовослужбовці та цивільні потребують кваліфікованого хірургічного втручання та тривалої реабілітації. За цих умов Інститут травматології та ортопедії на постійній основі потребує поновлення витратних медичних матеріалів. Я дякую лікарям та молодшому медичному персоналу за їх сумлінну працю, за єдність та самовідданість роботі. Зі свого боку ми завжди готові допомогти, зокрема передали в медичний заклад гуманітарний вантаж», – наголосила Ганна Свириденко.

Візки, крісла, медичні витратні матеріали

Війна принесла багато болю і страждань, і тут у столиці ми зобов’язані зробити все можливе, щоб люди, які постраждали від російсько-української війни, отримали гідне медичне забезпечення.

Історія інституту починається з 1919 р., коли у Києві була відкрита нова установа по лікуванню ортопедичних хворих, яка називалася “Будинок калічної дитини”. В залежності від завдань та напрямку наукової діяльності назва Інституту неодноразово змінювалася.


Історія інституту починається з 1919 р., коли у Києві була відкрита нова установа по лікуванню ортопедичних хворих, яка називалася “Будинок калічної дитини”. В залежності від завдань та напрямку наукової діяльності назва Інституту неодноразово змінювалася.

з лікарями Інституту ортопедії та травматології

Значна роль належить колективу Інституту у вивченні травматизму у сільському господарстві, деяких галузях промисловості, при дорожньо-транспортних пригодах і розробці заходів його профілактики.

З метою підвищення ефективності наукових розробок з травматології та ортопедії, поліпшення травматолого-ортопедичної допомоги населенню, створення і виробництва сучасного медичного обладнання та інструментарію, підвищення кваліфікації лікарів на базі інституту організовано науково-учбово-практичне об’єднання “Травматологія та ортопедія” (НУПО) і 2 науково-практичних центри. Досвід їх роботи виявив позитивні результати у поліпшенні показників ортопедо-травматологічної служби, налагодженні випуску медичного обладнання і інструментарію.

За результатами аналізу наукових і інформаційних досліджень на нинішньому етапі розвитку ортопедо-травматологічної науки визначені найбільш актуальні і перспективні напрямки наукових досліджень з проблеми остеопорозу, репаративного остеогенезу, травми та її наслідків, патології суглобів і хребта, збереження генофонду України, галузевих програм з медичної та соціальної реабілітації інвалідів внаслідок ушкоджень і захворювань опорно-рухового апарату.

Визнано доцільним продовжити подальшу розробку методів ранньої діагностики та лікування вроджених та набутих захворювань опорно-рухового апарату у дітей, дегенеративно-дистрофічних уражень і диспластичних захворювань суглобів у віковому аспекті, методів профілактики і лікування гнійних уражень кісток і суглобів, вивчення медико-соціальних аспектів травм опорно-рухового апарату та їх наслідків, розробку і впровадження нових конструкцій і технологій ендопротезування великих суглобів.

Для вирішення цих проблем інститут має значну лабораторно-експериментальну і клінічну науково-дослідну базу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.